јуни 18, 2024

Во денешната епизода на “Сајбер команда”, Филип Петровски посоветува одредени ликови да прашаат дали се сигурни дека сакаат да ги објави имињата на лицата кои земале пари за да прават одредени активности за време на протестите “За заедничка Македонија” и дали да ги објави со име и презиме.

Беа ли партиски теледиригирани протестите на ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА? Дали некој ги водеше операциите од штаб?

-Дали се сигурни дека треба да ги објавам имињата и сумите кои им беа давани? Јас милам дека протестите беа народен одговор на тоа дека се разградува Македонија, тие беа првите протести после 1997 година кога цел народ размислуваше исто, излезе народ на улица да се спротивстави на насилното менување на ликот на Макеоднија, се спротивстави на промена на името.

Но одредени ликови кои одеа во првите ликови не се толку чисти, беа политички инстируирани и беа праќани од една зграда и организираа како ќе изгледа структурата на тие протести и одредени луѓе не знаеја што се случува во позадина.

Затоа велам прашајте дали сте сигурни дали треба да ги извадам имињата на тие што земаа пари и кој стоел на балконот на Триумфалната капија и контролираше, некој на некој му се јавил на телефон. – вели Петровски.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK