јуни 18, 2024

Реакција на Општина Аеродром на текстот „Наместо плацот да го заградат, полесно им беше да го блокираат Кејот во Аеродром“.

„Во однос на вашата објава поврзана со оградата поставена на кејот на реката Вардар во општина Аеродром, Ве информираме дека од страна на општина Аеродром, согласно нашите законски надлежности, наложено е на приватната компанија која е сопственик на парцелата да го обезбеди просторот во точно определен рок, утврден од страна на општината.
Воедно, потенцираме дека оградата која е наведена во вашата објава е поставена од страна на службите на Град Скопје без претходна консултација со службите на општина Аеродром. Општината Аеродром останува на ставот дека неопходно е надлежните институции соодветно да го обезбедат просторот, но со решение кое ќе биде соодветно за оваа локација и нема да го попречува нормалното движење на граѓаните, велат од Општината.

The post Општина Аеродром: Оградата на Кејот е поставена од Град Скопје appeared first on 24 Инфо.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK