Замесете домашна погача од само четири состојки. Квасецот и јајцата не ви се потребни, но затоа прашокот за печиво и киселото млеко се неизбежни.
Кај ова тесто добро е што не мора да чекате да отстои, а киселото млеко го прави многу мек. Уживајте во фантастичниот вкус, а послужете го со домашно сирење и домати.
Состојки:
350 грама брашно;100 грама кисело млеко;1 лажичка прашок за печиво;100 милилитри кисела вода.
Подготовка:
Во брашното додадете го прашокот за печиво и помешајте го со киселата вода и киселото млеко.
Замесете тесто, па развлечете го со рацете колку големина на плехот во којшто ќе го печете.
Премачкајте го со млеко и со виљушка избоцкајте ја погачата. Ставете ја погачата во загреана рерна на 220 степени Целзиусови да се пече околу 40 минути.
Уживајте во вкусот!
Следете не, не има насекаде