септември 23, 2024

Станува збор за солени топчиња од кикирики кои на крајот треба да се печат во рерна, а кои можат да послужат како предјадење или ужина, особено во посните денови. Брзо се подготвуваат, а уште побрзо се јадат …

Едноставна загатка скара илјадници луѓе – колку квадрати гледате?

Загатката објавена од „Светла страна“ на Фејсбук вчера „скара“ илјадници луѓе кои не можеа да се договорат колку квадрати гледаат на фотографијата. Под фотографијата имаше повеќе од 5.000 коментари, понудените одговори беа навистина …
ОВА Е ЕДЕН ОД НАЈСИЛНИТЕ ЧОВЕЧКИ СТРАВОВИ: Одбивањето боли како забивање нож во грбот – еве како да се справите со тоа!

Стравот од одбивање е еден од поинтензивните човечки стравови и многу често се воздржуваме да не влегуваме во некои односи, токму од страв дека може да бидеме отфрлени. Еве како да се справите …

СОСТОЈКИ:
350 гр брашно
200 гр мелени несолени кикирики
кесичка прашок за пециво
лажичка сол
250 гр маргарин (кој не пости може да додаде путер)
50 до 100 мл кисела вода
Подготовка:
Во сад измешајте ги брашното, мелените кикирики, пецивото и солта. Во посебен сад измешајте го маргаринот да стане пенест, па додадете го брашното со кикириките и киселата вода, продолжувајќи со матење. Од добиеното тесто, кое треба да биде меко, одвојте парчиња и обликувајте топчиња. Наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги на 200°C околу 20 минути. Печените топчиња извадете ги од рерна, покријте ги со крпа и оставете да се изладат.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK