мај 17, 2024

Техниката е сосема природна и јајцата излегуваат убави.

Потребни ви се јајца, црвено вино и малку сол. Во тавче ставете ги јајцата, истурете го виното и посолете малку. Оставете ги јајцата да се сварат со виното, но внимавајте да бидат целосно потопени. Варете 5 минути откако ќе зовријат, значи околу 20 минути. Потоа тргнете ги од шпоретот и оставете ги така најмалку 12 часа. Темно виолетовите јајца со ефект на кристали ќе ги воодушеват сите гости на празничната трпеза.


The post Ќе се прелеваат како кристали: природна техника за фарбање на јајца appeared first on info.mk.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK