Состав:
400 гр брашно, 130 гр бадеми, 100 гр кафеав шеќер, 120 мл масло, 120 мл млеко, 1 ванилин шеќер, 1 прашок за пециво
Додаток:
25 цели бадеми
Подготовка:
Бадемите сомелете ги или ситно исечкајте ги.
Во сад измешајте ги брашното, прашокот за пециво, шеќерот и ванилиниот шеќер. Додадете ги бадемите, маслото и млекото и убаво измешајте со раце.
Земете ја смесата со лажица, а потоа со дланките формирајте топчиња со големина на орев, ставете ги на плех покриен со хартија за печење и во секое топче притиснете по еден бадем.
Се пече во загреана рерна на 180 степени околу 15 минути. После тоа време извадете ги од рерна, почекајте да се изладат, па послужете.
The post Рецепт за домашни бадем кекси appeared first on info.mk.
Следете не, не има насекаде