септември 22, 2024

Супер брза идеја за појадок со состојки што најверојатно веќе ги имате, а ќе ги искористите и јајцата што ви останале од Велигденските празници.

Доколку ви останале јајца од Велигден, можете да ги искористите за да направите сендвичи за појадок. Наместо леб пресечете го јајцето на половина и наполнете го со омилените состојки. Ова е одлична идеја како на интересен начин да ја искористите преостанатата храна, а можете и да послужите како предјадење.

Потребни состојки:
варени јајца
домат
сувомеснато (кулен, чајна или шунка)
мајонез
зелена салата
кашкавал или сирење
бибер
Подготовка:
Варените јајца пресечете ги на половинки, па на жолчката ставете малку мајонез. На едната половинка над мајонезот ставете парче кашкавал или сирење, потоа парче домат, парче сувомеснато и малку зелена салата. Преклопете со другата половинка, пропрскајте одозгора со бибер (или микс зачини) и седвичот е готов. Можете низ средината да забодете чепкалка за заби за да ги држи сите состојки. Повторете ја процедурата со останатите јајца што сакате да ги искористите.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK