октомври 26, 2024

Состојки:

– 250 грама ориз

– 80 мл млеко

– 200 мл вода

– 100 гр бело чоколадо

– 3 кесички ванилин шеќер

– цимет за декорација

– 1/2 лажичка сол

Подготовка:

Истурете вода во тавата и посолете. Потоа додадете 250 грама претходно измиен ориз и варете на умерена температура 10 минути.

Додадете млеко и ванилин шеќер, па варете додека оризот не е готов.

Кога ќе се свари оризот додадете го белото чоколадо и мешајте додека не добиете изедначена смеса. Смесата сипете ја во помали чинии и по желба посипете ја со цимет.

The post Сутлијаш со бело чоколадо и цимет appeared first on info.mk.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK