октомври 23, 2024

Постојат многу варијанти на пиперки, но најдобри се овие три: црвена, жолта, зелена. Секоја пиперка е пожелна храна, полна со витамини и треба да се јаде без премногу размислување, бидејќи е исклучително здрав зеленчук.

УБИЕНО ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО: ХАМАС БРУТАЛНО ГИ УБИ БРАЌАТА НА КОШАРКАРИТЕ НА ХАПОЕЛ! НИВНИОТ ТАТКО, МАЈКА И СЕСТРА ЗАГИНАА ВО КУЌАТА СО НИВ
ХАМАС ОФИЦИЈАЛНО ПОТВРДИ – ЕДЕН ОД НАЈПОЗНАТИТЕ ВОДАЧИ НА ГРУПАТА Е УБИЕН ВО ВОЗДУШЕН НАПАД НА ПОЈАСОТ ГАЗА
ЗЕМЕТЕ МЕ МЕНЕ, ОСЛОБОДЕТЕ ГИ ДЕЦАТА! – Пратеникот на Папата во Ерусалим испрати порака до Хамас
Шолц: ЕУ мора да го награди напредокот на Македонија
Контраофанзивата на Украина е завршена? Започнува ли нова офанзива од другата страна?

Освен по формата и бојата, пиперките се разликуваат и по нивната хранлива вредност. Тие се во суштина ист зеленчук, но се разликуваат во времето на зреење. Имено, зелените пиперки се берат многу млади и затоа имаат малку горчлив вкус.

По нив следува жолтата, додека црвените пиперки треба да созреат околу уште еден месец и затоа содржат многу секундарни растителни масла и најмногу витамин Ц од сите пиперки. Затоа, црвените пиперки се најздравата сорта на пиперки.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK