септември 27, 2024

Лукот е една од најздравите и омилените намирници на луѓето, поради што многумина го додаваат во различни јадења. Но, главното правило кое треба секогаш да го имате на ум е дека лукот треба да го ставате при крај на самата подготовка на јадењето.

Пржењето на лукот на самиот почеток од подготовката е пожелно во случај само кога ќе додадете спанаќ. Но, и тогаш не смеете да го ставате лукот во врело масло бидејќи ќе изгори со голема брзина. Така станува горчлив и тежок за варење.
Кај тавите со подебело дно температурата долго се одржува на високо ниво, па кога ќе додадете лук во јадењето, поместете ја тавата од рерната штом лукот добие жолта боја.

Лукот е моќна намирница која може да помогне во слабеењето, а поседува и лековити состојки.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK