септември 29, 2024

Состојки:

За 3 филa:
1 литар млеко, 130 гр шеќер, 4 пудинзи од ванила, 200 гр путер на собна температура, 120 гр шеќер во прав, 150 гр мелени бисквити, 120 гр кокос, 170 гр мелени ореви.

За фил:
50 гр млечна чоколада, 50 гр темно чоколадо, 100 мл слатка павлака

Начин на подготовка:
Од литар млеко се одвојуваат 250 мл, па во тие 250 мл се мешаат пудинзите и се става остатокот од млекото да се вари со шеќерот. Кога млекото ќе зоврие додадете ја изматената смеса за пудинг, промешајте и варете уште еднаш да зоврие. Потоа покријте ја смесата со проѕирна фолија и оставете ја целосно да се излади. После тоа, изматете ги путерот и шеќерот во прав до пенеста и додадете ги во изладената смеса за пудинг. Се заедно добро изматете и филот поделете го на три дела. Во едниот фил додајте мелени бисквити, во вториот кокос, а во третиот ореви. Сега намачкајте ги филовите во калап со дијаметар од 22 см, прво плазмата, па кокосот и на крај филот со орев. Ставете го во фрижидер најмалку два часа.

Направете ја глазурата, ставете ги сите состојки во тенџере, загрејте и мешајте на средна температура додека да се растопи и соедини. На крај полека прелијте врз филот и вратете го колачот да се излади додека глазурата не се стегне.

The post Рецепт за брза торта со три кремасти слоеви appeared first on info.mk.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK