октомври 12, 2024

Мајра Вендолин е позната на ТикТок по своите кулинарски вештини, а обожавателите особено се воодушевени од нејзиниот трик за добивање супер крцкава сланина.

Сè што ви треба се парчиња сланина, микробранова печка и салфетки.

Мајра е позната по нејзините рецепти со малку јаглехидрати, како и по кето рецептите.
Таа вели дека сланината најдобро се готви во микробранова печка и има одличен метод како да биде совршено крцкава.

Тајната на совршено крцкавата сланина лежи во хартија за печење или салфетка – тие ја апсорбираат влагата, правејќи ја сланината екстра крцкава.
Мајра става парче сланина помеѓу две салфетки, а потоа ги става во микробранова печка.

„На хартија за печење ставете четири парчиња сланина и покријте ги, па печете ги околу три до четири минути“, советува таа.
Како што вели, хартијата за печење ја впива целата маснотија па на крајот ќе добиете супер крцкава сланина.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK