октомври 14, 2024

Состојки:
400 гр пилешко месо, 3 лажици брашно, 1 лажица сусам, сол, бибер, 30 гр путер, малку маслиново масло, 150 мл млеко, 50 гр кашкавал, сув зачин од билки и магдонос

Подготовка:
Пилешкото месо исечкајте го на ситни коцки, па веднаш измешајте го со сувите билки, биберот, брашното и сусамот.

Загрејте ги путерот и маслото, па додадете го пилешкото и пропржете неколку минути со постојано мешање.

Кога убаво ќе се испржи пилешкото, додадете млеко, магдонос и оставете да се вари неколку минути.

Потоа додадете го ренданиот кашкавал и кога ќе се растопи тргнете го од шпоретот.

Ова јадење е одлично со салата, а можете да го користите и за правење сендвичи или да го јадете со пире од компири.

The post Рецепт за пилешко во сос од кашкавал appeared first on info.mk.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK