јуни 18, 2024

Дали некогаш сте се налутиле додека го гледате вашиот партнер како му посветува внимание на некој друг? Ова чувство е познато како љубомора, емоционална состојба на завист, несигурност и страв.

Нормално е да чувствувате потреба да ги заштитите луѓето што ги сакате. Меѓутоа, ако оваа тенденција се претвори во еден вид бариера помеѓу вас и вашиот партнер, тоа може да прерасне во нездрава љубомора. Прочитајте кои се најчестите знаци на нездрава љубомора.

Партнерот ги игнорира вашите чувства
Еден од клучните знаци на нездрава љубомора е неодобрување на чувствата и потребите на партнерот. Ако забележите дека вашиот партнер не ги почитува вашите избори или го исмева вашиот избор, ова е знак за нездрава љубомора. На пример, ако сакате да излегувате со вашите пријатели или да се занимавате со ново хоби, партнерот можеби нема да ве охрабри.Партнерот се обидува да ве контролира
Ако вашиот партнер е многу љубоморен, ќе се обиде да ја контролира секоја ваша постапка во врската. Освен тоа, секоја одлука која сте ја донеле без согласност на партнерот, може уште повеќе да ја зголеми неговата љубомора што на крајот може да доведе до влошување на вашите односи.Постојано се сомнева во вас
Дали некогаш сте забележале дека вашиот партнер ве обвинува за изневерување без никаква причина? Ова може да биде еден од главните знаци за нездрава љубомора. Љубоморниот партнер секогаш се сомнева дека имате лоши намери и секогаш мисли дека му подготвувате нешто лошо зад грб.Постојано ги следи вашите активности на социјалните мрежи
Социјалните мрежи имаат силно влијание врз нашите животи со оглед на тоа што го променија нашиот начин на интеракција. Сепак, тоа може да создаде и нови можности за сомнежи и недоверба. Дали некогаш сте забележале како вашиот партнер е опседнат со вашите активности на социјалните мрежи? Тоа може да биде знак за нездрава љубомора.Очекува целосно да му го посветите вашето време
На почетокот на врската, нормално е да имате силна желба да поминувате време со вашиот партнер. Сепак, од суштинско значење е да се воспостават здрави граници за да се одржи силна врска. Ако вашиот партнер покажува нездрава љубомора, можеби нема да ги почитува овие граници, а како последица, несигурноста и негативното размислување можат да доведат до уништување на врската за која и двајцата сте работеле толку напорно да ја изградите.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK