ноември 22, 2024

Греам Елиот вели дека на овој начин месото нема да се исуши, а коцките ќе им помогнат и на плескавиците да ја задржат правилната форма…

Според Греам Елиот, не треба да сте мајстор за скара за да направите одлични плескавици. Потребни ви се само коцки мраз кои се ставаат во средината на месото при печењето и се притискаат со прстите.
Поради пониската температура, месото ќе остане посочно бидејќи нема да се исуши, но сепак убаво ќе зарумени.

Мајсторски трик за скара: Со коцка мраз до совршени плескавици

Освен тоа, коцките мраз ќе му помогнат на месото да ја задржи правилната форма.
Греам советува да не се додаваат премногу додатоци како кромид или пиперки во смесата со месо бидејќи, според него, месото треба да биде месо, а додатоците се додаваат дополнително.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MK
mk_MK