ноември 23, 2024

Рум се произведува од меласа од шеќерна трска, а најпознатиот потекнува од Карибите. Топол рум е верзија на топол коктел прилагоден на нашата клима и зимскиот период, а неговото оригинално име е „spiced hot buttered rum“…

Состојки:
две лажички кафеав шеќер
лажица путер
половина лажичка екстракт од ванила
малку цимет
малку мускатно оревче
60 мл рум
120 мл топла вода

ТОПОЛ РУМ! Најдобриот зимски коктел што мора да го пробате!

Подготовка:
Во чаша ставете шеќер, омекнат путер, ванила и убаво зачините и измешајте. Прелијте со рум и топла вода, добро измешајте, па веднаш послужете.
На здравје!

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MK
mk_MK