октомври 25, 2024

Кога станува збор за ситните колачи за славската трпеза, важно е да бидат и вкусни и декоративни, а со овие чоколадни триаголници нема грешка.

Слатките за на слава вообичаено се разновидни ситни колачи кои се многу практични и за сервирање, а изгледаат и прекрасно на масата, а најпопуларни се домашните бајадери, ванилици, бомбици…

Меѓутоа, доколку сакате да пробате нешто ново годинава, задолжително изненадете ги вашите гости со домашно тоблероне кое се прави со мед и ги милува непцата со неговиот интензивен вкус.

Состојки:

250 грама чоколадо за готвење;100 грама мед;80 грама бадеми (може да користите 40 грама јаткасти плодови, 40 грама мелени бисквити).

Подготовка:

Стопете го чоколадото во тенџере, па помешајте го со медот и мешајте постојано на тивок оган уште половина минута.

Потоа додадете ги исечканите бадеми (или јаткастите плодови), па добро помешајте.

Ставете ја смесата во калап, па оставете ја во фрижидер обложена со фолија.

Во текот на утрешниот ден исечете го колачот.

На здравје!

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK