септември 22, 2024

Потребно е:

4 чаши вода
1 лажичка сол
1 шолја палента
3 супени лажици путер
половина чаша свежо рендан пармезан

Подготовка:

Истурете вода во тенџере, посолете и ставете ја на шпорет да се вари. Отворете ја кесичката и ставете ја палентата со постојано мешање да не останат грутчиња. Намалете ја топлината и оставете ја водата да испари, но не престанувајте да мешате, додека палентата не се згусне. Потоа тргнете ја од шпоретот и додадете путер за уште покремаст вкус. Додадете пармезан и послужете.

– Реклама –

<!–/*
* The backup image section of this tag has been generated for use on a
* non-SSL page. If this tag is to be placed on an SSL page, change the
* 'http://ads.365.mk/www/delivery/…'
* to
* 'https://ads.365.mk/www/delivery/…'
*
* This noscript section of this tag only shows image banners. There
* is no width or height in these banners, so if you want these tags to
* allocate space for the ad before it shows, you will need to add this
* information to the tag.
*
* If you do not want to deal with the intricities of the noscript
* section, delete the tag (from … to ). On
* average, the noscript tag is called from less than 1% of internet
* users.
*/–>

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK