септември 19, 2024

Еве како да станете мајстор за сутлијаш.

 

 

СОСТОЈКИ:

 

200 гр ориз
50 гр суво грозје
1 пудинг од ванила
400 мл млеко
1 ванилин шеќер
цимет
по желба кора од лимон

 

ПОДГОТОВКА:

 

Оризот убаво се мие, се вари во 700 мл. вода и кога ќе зоврие додадете 300 мл млеко, ванилин шеќер и шеќер по желба. Додадете суво грозје.

 

Во 400 мл. млеко сварете го пудингот, засладен по желба. Топлиот пудинг измешајте го со сварениот сутлијаш.

 

Оставете да зоврие две минути, а потоа прелијте го во длабоки чинии. Посипете со цимет и уживајте во ова фантастично кремасто задоволство.

 

– Реклама –

<!–/*
* The backup image section of this tag has been generated for use on a
* non-SSL page. If this tag is to be placed on an SSL page, change the
* 'http://ads.365.mk/www/delivery/…'
* to
* 'https://ads.365.mk/www/delivery/…'
*
* This noscript section of this tag only shows image banners. There
* is no width or height in these banners, so if you want these tags to
* allocate space for the ad before it shows, you will need to add this
* information to the tag.
*
* If you do not want to deal with the intricities of the noscript
* section, delete the tag (from … to ). On
* average, the noscript tag is called from less than 1% of internet
* users.
*/–>

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK