ноември 24, 2024

Па, повеќето комерцијални кечапи содржат фруктоза и сируп од пченка. Фруктозата нема хранлива вредност и предизвикува зголемување на нивото на шеќер во крвта после оброк. Овој вештачки засладувач се користи затоа што е поевтин од шеќерот и главно се користи за продолжување на рокот на траење на преработената храна.

Најдобро и најздраво решение е да подготвите домашен кечап. Еве како да подготвите домашен кечап за само 2 минути:

Состојки:

1 чаша домати
1 лажица органски мед
1 лажица јаболков оцет
1/4 лажичка сенф
1/2 лажичка морска сол
1/4 чаша вода

Подготовка:

Изматете ги сите состојки заедно во голем сад и вашиот домашен кечап е готов. Кечапот можете да го чувате во фрижидер, но поради сите природни состојки, најдобро е да не правите големи количини кечап.

– Реклама –

<!–/*
* The backup image section of this tag has been generated for use on a
* non-SSL page. If this tag is to be placed on an SSL page, change the
* 'http://ads.365.mk/www/delivery/…'
* to
* 'https://ads.365.mk/www/delivery/…'
*
* This noscript section of this tag only shows image banners. There
* is no width or height in these banners, so if you want these tags to
* allocate space for the ad before it shows, you will need to add this
* information to the tag.
*
* If you do not want to deal with the intricities of the noscript
* section, delete the tag (from … to ). On
* average, the noscript tag is called from less than 1% of internet
* users.
*/–>

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MK
mk_MK