септември 19, 2024

Состојки:

8 печени пиперки400 гр мелено месо2 мали кисели павлаки4 јајца100 мл масло1 главица кромидсол, бибер, маслозачини по желба (магдонос, босилек или оригано)

Мусака со печени пиперки и мелено месо

Подготовка:
Кромидот и меленото месо се пржат во масло со зачини по желба. Зачинете со сол и бибер. Изматете ги јајцата и павлаката. Исчистените пиперки наредете ги во сад за печење со малку масло. Наизменично се редат пиперките, филот и така натаму. На крајот треба да има ред пиперка и фил од павлака. Се пече на 220 степени Целзиусови околу половина час.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK