септември 22, 2024

Потребни состојки:

275гр. лиснато тесто
3 полни лажици интегрален кокосов шеќер
120гр. свежи боровинки

За посипување шеќер во прав

Начин на подготовка:

Лиснатото тесто посипете го со кокосовиот шеќер. Наредете ги одозгора боровинките и завиткајте во ролат. Исечете на парчиња со дебелина по ваша желба. Наредете ги во плех обложен со хартија за печење. Печете на 200 степени, 25-30 минути. Испечените полжи оставете да се оладат, а потоа послужете ги посипани со шеќер во прав.


The post Лиснат десерт со боровница – Reporter.mk appeared first on info.mk.

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Generated by Feedzy
mk_MK
mk_MK