ноември 22, 2024

За еден час ќе биде надвор од масата
Полнетите јајца се одлично мезе за секоја пригода, а различните филови ќе ги задоволат и најпребирливите непца.

Покрај тоа што се вкусни, се прават многу брзо, па за помалку од половина час на трпезата ќе имате совршено мезе кое ќе ги воодушеви и гостите и семејството.

Состојки:
Подготовка:
Истурете вода во големо тенџере, додадете јајца и оцет. Оставете ги јајцата да се варат, а во меѓувреме подгответе го филот.
Киселите краставички, шунката и морковот ситно исечкајте ги, па измешајте ги со мајонезот и сенфот.
Додадете сол и бибер по вкус.Варените јајца излупете ги, исечете ги на половина и извадете ги жолчките.
Додадете ги жолчките во филот и сè добро измешајте.
Наполнете ја внатрешноста на јајцето со фил.
Одозгора ставете ја сечканата лута пиперка и магдоносот.

Рецепт за полнети јајца: Ладно мезе идеално за новогодишната трпеза

Рецепт за триаголна баклава: Торта што ги красеше излозите на слаткарниците во поранешна Југославија
Пилешка салата во форма на елка: Декоративна и вкусна
Рецепт за најмеки кифлички цимет: Пециво што се топи во уста

Следете не, не има насекаде

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

mk_MK
mk_MK